Tag bussen næste gang du skal på eventyr

Der er mange gode grunde til, hvorfor vi alle bør være bedre til at tage både bus og tog. Én ting er selvfølgelig, at brugen af offentlig transport er bedre for miljøet. Men det at tage bussen på f.eks. endagsture til udlandet eller små ture rundt omkring i Danmark på opdagelse kan faktisk også være en rigtig fornøjelig oplevelse.

Læs mere om hvorfor du bør vælge bussen, næste gang du skal afsted og hvilke fordele, der kan være ved det.

Slap af på turen

Den helt store fordel ved at tage bussen eller en anden form for offentlig transport er, at du ikke selv skal lave noget. Når du kører afsted i din egen bil, så er det vigtigt at du er på og er klar til at navigere trafikken.

Hvis du skal køre i længere tid ad gangen, så kan det hurtigt blive en meget kedsommelig affære. De fleste motorveje ligner jo hinanden og du kan ikke gøre meget andet, imens du kører, så det bliver svært at holde koncentrationen på hele turen. Derfor er du ofte også nødt til, når du kører selv, at køre ind til siden og lige strække benene. Efter et par minutter frisk luft er du klar til at køre videre – lige indtil næste gang du altså får brug for en pause.

Med en bus derimod er det bare at sætte sig ind på et sæde og lade buschaufføren klare ærterne. Imens han holder fokus på trafikken, kan du fint hygge dig omme på dit sæde. Det kan være, at du f.eks. er i gang med en bog, som du gerne vil lidt videre med. Eller måske har du bare lyst til at lytte til lidt musik og stirrer ud af vinduet på landskabet der glider forbi, imens du dagdrømmer om din rejsedestination.

At tage bussen er lidt ligesom at have sin helt egen private chauffør – blot meget billigere end hvad du normalt ville komme af med.

Plads til det hele

Når du vælger at tage bussen fremfor at tage bilen, så har du lige pludselig også en hel del mere plads at gøre godt med. Langt fra alle biler har et lige stort bagagerum og hvis I for eksempel er hele familien der skal afsted på én gang, så kan det altså godt begynde at knibe lidt med pladsen.

En bus derimod er betydeligt større og har derfor også plads til langt mere bagage, end den lille bil der holder hjemme i garagen om vinteren. Så hvis du vælger at tage på eventyr i en bus kan du altså bedre have det hele med, uanset om der så er blevet proppet et par badetøfler, sex lege tøj eller en ekstra sommerkjole ned i kufferten.

Så prøv at tage bussen næste gang du skal afsted på ferie eller på mindre eventyr rundt omkring i landet. Du vil med garanti opdage, at det bliver en dejlig oplevelse og at du får mere frihed under selve turen, end du tidligere har haft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *